Ainotyttö 60-vuotta

Partiolippukunta Joutsenon Ainotytöt 60 vuotta

Lauantaina 23.10. juhlistettiin Joutsenon Ainotytöt -partiolippukunnan 60-vuotista toimintaa. Tunnelmallisessa juhlassa Joutsenon seurakuntakeskuksessa oli nykyisiä ja entisiä Ainotyttöjä. Kutsuttuina olivat Ainotyttöjen entisten lippukunnanjohtajien lisäksi muiden etelä-karjalaisten lippukuntien edustajat sekä Etelä-Karjalan partiopiirin edustajat.

Juhlien aluksi lippukunnanjohtaja Sini Salonen toivotti vieraat lämpimästi tervetulleeksi ja muisti puheessaan erityisesti paikalle kauempaakin saapuneita aiempia lippukunnanjohtajia. Ainotyttöjen laulun jälkeen maisteltiin makoisia riisipiirakoita ja herkullista täytekakkua kahvin ja mehun kera.

Ainotyttöjä onnittelivat mm. Etelä-Karjalan partiolaisten edustajana piirinjohtaja Tommi Turunen, Ainotyttöjen aikaisemmat lippukunnan johtajat Eila Lempiäinen ja Tuija Vilkko sekä muiden lippukuntien edustajat muistaen Ainotyttöjä mm. puurokauhalla ja vanhoja partiokuvia sisältävällä kalenterilla. Tilaisuudessa muisteltiin hauskoja partiotapahtumia ja –sattumuksia herskyvin puhein ja kertomuksin.

Ainotyttöjen historiasta oli tilaisuuteen koottu näyttelypöytä, jossa oli esillä esimerkiksi vanhoja partiovalokuvia eri tapahtumista, vanhat rinkat 1980-luvun retkimerkein ja kokouskertomusvihkoja.

Joutsenon Ainotytöissä on tällä hetkellä 62 jäsentä. Toimintaan osallistuu aktiivisesti noin 10 johtajaa. Siilit ja Jääkarhut –sudenpentulaumoissa on yhteensä 25 sudenpentua. Mörrimursut -seikkailija- ja tarpojavartiossa on 11 seikkailijaa ja 5 tarpojaa. Joutsenon Ainotyttöjen toiminta on aktiivista ja monipuolista. Joutsenon Ainotytöt ovat kisailleet partiotaitokisoissa, osallistuneet partioparaatiin ja uusien partiojohtajien koulutuksiin sekä retkeilleet ja leireilleet. Juhlavuoden ohjelmaan on kuulunut 60-vuotisjuhlaretki, kesäleiri Kyläniemen Hepohiekalla Joutsenon Nuotioveljien ja Korven Vaeltajien kanssa, Kilke –suurleiri Hämeenlinnan Evolla, Kaiku -sudenpentutapahtuma sekä syysretki ”Kantarelli 2010”.

Partio 100-v. avaustempaus Joutsenossa oli 12.-14.2. Pyllymäen valloitus –talviretki Myllymäessä, joka toteutettiin yhdessä kaikkien joutsenolaisten lippukuntien, Joutsenon Ainotyttöjen, Joutsenon Nuotioveljien ja Korven Vaeltajien kanssa. Loppuvuodesta 2010 Ainotyttöjen ohjelmassa on vielä mm. partiolaisten adventtikalentereiden myyntiä, soihtu- ja Lucia-kulkueet, joulumyyjäisiin osallistuminen ja Joutsenon nuotioveljien kanssa yhteinen puurojuhla, jossa myös uudet jäsenet antavat partiolupauksensa.

Uudet partiolaiset toivotetaan tervetulleiksi mukaan toimintaan vuosittain elokuussa järjestettävässä toiminnanaloituskokouksessa.