Ahdin valtakunnassa kevät-partiotaito- ja seikkailijakilpailut 4.5.2013

Piirin kevätkisat Joutsenon Ainotyttöjen toimesta järjestettiin Joutsenon Myllymäessä lauantaina 4.5. Aamu valkeni pilvisenä, ja kuivana, jonka jälkeen sää alkoi kirkastua. Kisat alkoivat lipunnostolla ja yleisellä ohjeistuksella, jota seurasi lähtötehtävä ”Vellamon työkalulaatikko”. Tehtävässä puulastut lentelivät ja ilmassa kuului sahojen, vasarojen ja vintiläporien ääniä. Lähtötehtävästä lähti käyntiin myös ”Ahdilla kylässä” – tehtävä, jossa vartion on käyttäydyttävä koko kisan ajan partiomaisesti. Seuraavilla rasteilla testattiin karttamerkkien tuntemusta ja havainnointikykyä. Polun varrella nähtiin mäntyyn kiivennyt norsu, laulavia ja taukoa viettäviä sudenpentuja sekä retkijakkaroita. Ennen Ahdin lounas – rastia kisailijat pääsivät kalastelemaan, yhdistelemään satuolentoja ja jumalia selityksiin sekä OrVi – sarjalaiset haastamaan itseään arviointitehtävissä. Ruokarastilla keiteltiin teemanmukaisesti kalakeittoa sekä pohdittiin Saimaannorppa – kysymyksiä. Kalakeitot mahassa OrVit jatkoivat matkaa pistesuunnistukseen ja seikkailijat kohti Sattuu ja tapahtuu EA-rastia. EA-rastilla hoidettiin kylmettynyttä ja nilkkaansa nyrjäyttänyttä potilasta vartion parhaan taidon mukaan. Loppumatkasta vartiot kisailivat verkon kudonnassa, etsivät esineitä mudasta ja OrVit pääsivät testaamaan aivonystyröitä pyyntivälineiden kanssa. Maalissa vartiot nimesivät vielä järvikaloja ennen kisan loppumista ruokailuineen ja kunniakirjan jakamisineen. Ahdin valtakunnasta kotiin lähti iloisia ja yhtä kokemusta rikkaampia partiolaisia. Kiitos järjestäjille ja päivään osallistuneille!